Atunci cand ai un restaurant si ai nevoie de un meniu, grafica meniu restaurant este esentiala in atingerea scopului primordial.
Niciun restaurant nu poate functiona fara meniu deci implicit are nevoie de grafica meniu restaurant. Aceasta il ajuta pe client sa parcurga mai usor un meniu .
Pe langa felurile de mancare vandute in acel restaurant, in meniul restaurantului trebuie sa regasim si alte elemente cheie. Logo-ul, datele de contact, adresa , sunt absolut obligatoriu de inclus in grafica.
Un grafician profesionist stie toate aceste reguli. Acesta trebuie sa foloseasca anumite culori care au o relevanta legatura cu celelalte materiale de promovare pe care le mai folosesti. Un meniu de restaurant bine si corect facut trebuie sa reprezinte imaginea companiei in fata clientului. Cand acesta deschide meniul trebuie sp inteleaga concret al cui restaurant apartine chiar daca l-ar gasi aruncat pe strada.
Elementele cheie si culorile apartinatoare restaurantului sunt esentiale . Ele, impreuna cu elementele psihologice ghideaza clientul catre finalizarea comenzii. De asemenea acestea impreuna trebuie sa fidelizeze clientul pentru a reveni.
O carte de vizita este in general primul contact pe care il au clientii cu compania. Daca grafica nu este una de succes, cartea de vizita nu v-a fi una draguta si nu va atrage clientii. In cazul nostru grafica meniu restaurant joaca un rol important.
Imaginea ta in fata clientului poate fi construita in cateva secunde prin ochii lui. De grafica tine daca imaginea va fi una buna sau una rea.
Greselile graficianului, sau proasta inspiratie pot aduce multe minusuri imaginii companiei. De exemplu daca in meniu foloseste imagini care nu avantajeaza anumite feluri de mancare , acelea nu vor fi comandate.
Dar ce ne facem daca nicio imagine nu este atactiva si nu starneste pofta clientului? Atunci el se va ridica si va pleca fara sa comande nimic.
- nu folosi imaginile date de catre restaurant daca nu corespund cerintelor. Chiar daca zicala "clientul nostru stapanul nostru" inca functioneaza, aici nu este cazul. Tu urmaresti produsul final, iar daca nu va fi unul de calitate tu vei fi singurul vinovat.
- sfatuieste clientul sa urce in meniu doar felurile pe care stie sigur ca le poate vinde mereu. Nimanui nu-i place sa i se spuna ca un preparat desi se afla in meniu nu exista si fizic.
- nu accepta sa creezi un meniu stufos cu foarte multe pagini. Devine obositor si pana la urma tu vei fi cel vinovat ca meniul este greou de parcurs.
- nu folosi fonturi care denatureaza mult forma adevvarata a literei. Oamnii infometati nu au chef sa descifreze ce scrie.
- chiar daca grafica este o arta, de data asta nu fa abuz de ea. Daca impopotonezi creatia nu o vei face neaparat mai draguta.
- gandeste-te ce te-ar face pe tine sa comanzi de pe acel meniu. Privind si din alt punct de vedere poti aduce imbunatatiri produsului finit.
- evita greselile de ortografie. Oamenii sunt carcotasi. Poti stirbi imaginea restaurantului cu o singura cratima nelalocul ei.
Exista doua feluri de meniuri de restaurante:
- Meniu static - un meniu static prezinta aceleasi elemente in fiecare zi. Pot fi adaugiri temporare la meniu sub forma unor oferte speciale zilnice / saptamanale sau sezoniere. Totusi, in mare parte, meniul ramane static. Avantajul unui meniu static este ca, dupa cateva luni de operare, vei fi capabil sa prezici trendurile generale in comenzi, permitandu-ti sa ajustezi staff-ul si achizitiile de alimente in concordanta cu acestea. Dezavantajul unui meniu static este ca, fiind mereu la fel, clientii s-ar putea plictisi de el. Acesta este un bun motiv sa incluzi insertii cu oferte speciale.
- Meniu ciclic - un meniu care se schimba periodic este cunoscut sub numele de meniu ciclic. Meniul se poate schimba zilnic, saptamanal, lunar sau sezonier. Poti oferi un meniu diferit in fiecare zi a saptamanii si sa reincepi ciclul la fiecare imprevizibile atunci cand se schimba ciclul, asa ca va trebui sa pregatesti o estimare detaliata, precisa asupra noilor costuri cu alimentele si a stocurilor necesare.
* Atentia sporita si perseverenta va propulseaza afacerea printre companiile fruntase. Grafica are un rol extrem de important in parcurgerea acestui drum anevoios, plin de concurenta.
GRAFICA MENIURESTAURANT
Ai nevoie de servicii de grafica si machetare meniu restaurant? Completati formularul de cerere oferta.
CERE OFERTA GRAFICA / PRINT MENIURI RESTAURANT +ALEGE MODELUL
Poti alege din cele 2000 de meniuri restaurant , cafea sau pub.Cere acum o oferta din partea noastra. vezi modele de brosuri...